Aktuálně platná opatření (26. listopadu)

Při vstupu na kulturní akci musí návštěvníci splnit jednu ze dvou podmínek očkování/prodělání nemoci (dále ON):

• doložit certifikát o provedeném očkování
  • doložit potvrzení o prodělání onemocnění v posledních 180 dnech
  • povinnost nosit respirátor ve všech vnitřních prostorech

RT-PCR test starý nejvýše 72 hodin bude možné doložit pouze u:
a) u osob do 18 let
b) u osob, které se nemohou podrobit očkování pro kontraindikaci
c) u osob očkovaných proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), neuplynulo 14 dní

Děti do 12 let žádné potvrzení předkládat dále nemusí
Z veřejného pojištění je možné uhradit měsíčně až 5 PCR testů

Více zde: https://www.mkcr.cz/novinky-a-media/opatreni-platna-od-patku-26-listopadu-4-cs4528.html

Od 22. listopadu bude pokračovat kompenzační bonus 1000 korun denně
Vláda dnes schválila nový zákon o kompenzačním bonusu Ministerstva financí, který přináší první nové bonusové období od 22. listopadu do 31. prosince 2021. Živnostníci a podnikatelé s poklesem tržeb nejméně o 30 % budou moci znovu žádat až o 1000 Kč denně. Zákon nyní projedná ve zrychleném legislativním procesu Parlament.
Více zde: https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2021/od-22-listopadu-bude-pokracovat-kompenza-43629?fbclid=IwAR3MhBqFJM2Ih9jA9469XCjN_D23KRB-m4rdq5DoXaWFYx-020LRq_7GGlQ

Testování (nevztahuje se na osoby, které jsou očkované proti onemocnění covid-19 a uplynulo nejméně 14 dní od ukončení očkování, prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění covid-19)

Všem zaměstnavatelům na území České republiky se nařizuje zajistit pravidelné testování všech (neočkovaných) svých zaměstnanců na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, a to provedeného na pracovišti prostřednictvím rychlého antigenního testu (RAT) určeného pro sebetestování (použití laickou osobou) nebo provedeného prostřednictvím rychlého antigenního testu (RAT) prováděného poskytovatelem zdravotních služeb, a to s frekvencí jedenkrát za týden.

Všem (neočkovaným) osobám samostatně výdělečně činným (OSVČ) vykonávajícím hlavní samostatnou výdělečnou činnost na území České republiky se nařizuje podstoupit s frekvencí jedenkrát za týden rychlý antigenní test (RAT) na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2 určený pro sebetestování (použití laickou osobou).

Více zde: https://koronavirus.mzcr.cz/testovani-zamestnancu-ode-dne-22-listopadu-2021/

Další aktivity Asociace